søndag 20. mars 2011

Spaghetti and meatballs.


(Sausen ser litt blass ut og årsaken til det er at jeg brukte ferske tomater)


Denne oppskriften gir middag til 4, TO ganger.


Kjøttbollene;
2 pk kjøttdeig.
2 fedd hvitløk, finrevet.
1 pk bacon 
100g brødsmuler (kan gjerne kjøres i foodprosessor)
2 store egg
1/2 løk, revet.
20g revet parmesan
1 ss merian
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ss worcestershiresaus


Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Bland sammen og sett kjølig mens du lager sausen.


Sausen;
1 kg hakkete tomater (jeg brukte ferske men skal bruke hermetiske neste gang)
2 fedd hvitløk
1 pakke bacon
Olivenolje
2 løk, hakket
1 ss merian


Kjør tomater og hvitløk i en foodprosessor til du har en nokså jevn blanding. Hell tomatsausen i en gryte.
Skjær bacon i strimler og stek sprøtt. Hell det deretter over på kjøkkenpapir.
Ha litt olivenolje i pannen sammen med fettet fra baconet og stek løken myk på middels varme.
Ha løken  i tomatsausen.


Ta kjøttbollefarsen ut av kjøleskapet og form baller (ca 3 cm i diameter).
Stek de i varm panne til de har fått fin farge. (ikke stek for mange samtidig)
Ha kjøttbollene over i sausen etterhvert som de er ferdig stekt. De trenger ikke å være gjennomstekt da de koker videre i sausen.
Når du har stekt alle bollene har du litt vann eller vin i pannen slik at du får med deg alle restene.
Ha i baconet også og rør forsiktig sammen.
Smak til med salt og pepper og la det hele surre i ca 15 minutter.


Serveres med god pasta og parmesan.


Oppskriften har jeg fått fra denne flotte matbloggen. Her finner du også trinn for trinn bilder av hele prosessen. Sånt liker vi!


En virkelig god pastarett med en tydelig smak av bacon. 


A.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar