fredag 25. februar 2011

Favoritten...


No-knead  rugbrødet til matpaabordet.blogspot.com er en sikker vinner! All ære til damen bak bloggen som har utviklet oppskriften til dette rugbrødet. 


Du trenger;
300 g mel
200 g sammalt rugmel, grov
50 g linfrø
1,5 ts salt
0,5 ts tørrgjær
4 dl vann
Jerngryte til steking.


Bland det tørre, tilsett vann (jeg bruker kaldt vann) og bland sammen. Sett til heving i 12-18 timer.
Hell deigen ut på melet underlag, jeg bruker en myk plastfjøl, og brett inn alle kantene. Snu deigen slik at bretten ligger ned. La deigen hvile med den tomme bakebollen over i ca 2 timer.
Etter 1,5 time setter du på ovnen, 250 grader, og setter jerngryta inn.
Når 2 timer er gått, heller du deigen over i den varme gryta og setter det hele inn i ovnen (med lokk).
Brødet skal stekes i 30 minutter. Deretter setter du ned varmen til 220 og tar av lokket.
Og vips så har du ett deilig, saftig brød med sprø skorpe.
Se trinn for trinn video på mat på bordet-bloggen.


A.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar