onsdag 21. oktober 2009

Testing - Vi prøver oss på horn

Dette trenger du:
60g smør
3dl melk
1pk gjær
400g hvetemel
1ss sukker
1ts malt kardemomme
1 sammenpisket egg til pensling
valmuefrø eller sesamfrø til pynt.

Bland mel, sukker og kardemomme.
Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm.
Rør ut gjæren i væsken.
Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig.
Dryss inn mer mel til deigen er glatt, og ikke kleber, og slipper bakebollen.
La deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Etterhev i ca. 20 minutter.
Stekes midt i ovnen ved 220g i 10-15 minutter.

Resultatet:

Oppskriften fant jeg i "Glad i mat" som er ett gratisblad fra Ica. De har visst henta oppskrifta fra boka "Nybakt til alle måltider".
Hornene falt i smak men jeg undrer meg over hvorfor oppskrifta ikke inneholder salt...

3 kommentarer: