Her er en kjempegod og enkel oppskrift:
1 rød løk
2 gulrøtter
1 stangselleri
1 hvitløksfedd
1 / 2 kilo kjøttdeig
2 tomatbokser
1 ss sukker
5 ss flytende kyllingkraft, eller 1 buljongterning
1 dl rødvin
150 gram gulost
Skallet av en halv sitron
4 dl h-melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
300 gram pastarør
Salt og pepper
Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri.
Brun først kjøttdeigen og ha i grønnsakene og et hvitløksfedd og stek videre til løken får litt farge.
Ha i hermetiske tomater, sukker, flytende kyllingkraft og rødvin. Kok videre i ca 10 minutter eller til det meste av væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper
Lag ostesausved å smelte smør i en tykkbundet kjele.
Når smøret har smeltet; ha i mel, rør godt og la det putre i ca. 1 minutt.
Ha så i melken. La det koke opp under omrøring. Bland inn ost og sitronskall.
Kok pastaen.
Når den er ferdig legger du pasta, saus og kjøtt lagvis i en ildfast form. Jeg nøyer meg med to lag.
Topp med litt ost før du setter den i ovnen i ca 10-15 minutter - eller til osten har smeltet.
Server.
Personlig dropper jeg sitronen. Denne bruker jeg også som pastasaus.
Nam nam...
Hørtes veldig godt ut så det skal jeg prøve! :) Takk for kommentar og hyggelig hilsen! Da har jeg en ny blogg og lese også :)
SvarSlettTusen takk for kommentaren jeg fikk av deg. Håper ting snart snur og går i en annen rettning.
SvarSlettMaten her så fortreffelig og hørtes god ut. Fikk nærmest vann i munn! Ønsker deg i allefall en fortreffelig torsdag:)